Inici > Màster

INTRODUCCIÓ

C1

El Màster en Producció musical, Emprenedoria i Innovació explora el desenvolupament musical tecnològic amb les tècniques més innovadores i pràctiques que el mercat ens ofereix. La creativitat és l’instrument més poderós que un músic pot desenvolupar. Avui dia existeixen centenars d’eines, que ben utilitzades, ofereixen al creador recursos il·limitats pel desenvolupament de la mateixa. Àudio digital, MIDI, disseny de so, vídeo, imatge, xarxes socials, internet, tot això unit i utilitzat de la manera correcta, és sens dubte el camí adequat pel desenvolupament actual de qualsevol carrera musical professional i completa.

La finalitat del màster és que l’alumne sigui capaç d‘aprofitar les possibilitats de la tecnologia musical i audiovisual per dur a terme el seu desenvolupament com a creador i productor musical, al mateix temps que adquireix tots els coneixements necessaris per a realitzar la promoció i el llançament de totes les seves creacions, sense necessitat de dependre de tercers. Els alumnes que realitzin aquest màster hauran de cursar classes de piano modern i harmonia per completar el cursos i poder obtenir el Títol de Grau Mitjà en Tècnic d’enregistrament i producció musical, que els donarà accés directe a les proves de l’Escola Superior de Música Jam Session, on podran realitzar la carrera de Sonologia i obtenir el Títol Superior de Música amb especialitat en Sonologia.

Hores del Màster: 4 hores setmanals de producció musical + 30 minuts de piano modern + 1 hora d’harmonia, composició i improvisació + 2 hores de pràctiques.

Durada total: 2 anys.

PROGRAMACIÓ

TEÒRIC

L’exposició teòrica del màster es divideix en diferents nivells que abasten els coneixements necessaris pel complet aprenentatge de l’alumne:

 

La primera part teòrica (NIVELL 1) es basa, entre altres, en el coneixement del sistema MIDI, el llenguatge de la tecnologia musical. A la segona i tercera fase (NIVELL II i III) es treballen els sistemes d’enregistrament d’àudio digital, utilització de llibreries d’àudio, connectors VST, efectes digitals, mescla i mastering, per finalment (NIVELL IV), completar aquests coneixements amb l’aprenentatge i desenvolupament d’una promoció i creació audiovisual completa a l’entorn d’internet, xarxes socials, formats físics i digitals, a més de la comprensió del funcionament legal i jurídic de la indústria musical en els nostres dies.

 

Tot això enfocat des de l’anàlisi dels diferents estils musicals, la dinàmica de la composició musical i la psicologia del productor.

C

PRÀCTIC

És sens dubte l’aspecte més important del curs. Es treballen diferents tipus de creació, algunes destinades a la Música Electrònica en general, i d’altres a la Música Moderna, Pop, Rock, etc. Finalment es desenvoluparà una campanya de marketing real, que inclou la creació d’un videoclip professional, la masterització de la cançó en els Sterling Sound Studios de Nova York, així com la seva incorporació i promoció a les xarxes socials més importants.

NIVELLS

 • Conceptes bàsics: sistemes operatius Windows i Mac Os, coneixement bàsic del sistema operatiu de Mac. Instal·lació de programari.
 • Components del sistema: teclats controladors, targetes de so, taula de mescles, pantalles planes, auriculars, etc.
 • MIDI, el llenguatge de la tecnologia musical.
 • El seqüenciador: treballant sobre Cubase Ai la creació musical, mescla i mastering bàsic d’una cançó.
 • Introducció a la composició i producció: definició del concepte de productor musical, reconeixement d’arranjaments musicals, anàlisi de la música electrònica i la seva història, trucs bàsics per a compondre amb el teclat (encara que no sàpigues tocar).
 • Pràctic: realització d’un mínim de 2 cançons de gènere música electrònic, treballats en MIDI 100% amb la utilització dels instruments virtuals HALion Sonic ES i Groove Agent ES. Mescla i mastering bàsic de les dues cançons.
 • Conceptes avançats: trucs i dreceres del sistema Mac. Instal·lació de programari i connectors.
 • Àudio digital: treballant amb llibreries d’àudio i loops en Cubase AI. Edició i incorporació de les mateixes al nostre projecte musical.
 • Plugins VST: què són els connectors i els seus tipus, què puc esperar d’aquestes eines, com utilitzar-les sense tornar-se boig.
 • Harmonia bàsica: l’eina de la creativitat i la composició musical.
 • Introducció a la indústria musical: editorials musicals, companyies discogràfiques, mànagers i oficines de contractació, Internet el nou espai de la música.
 • Pràctic: realització d’un mínim de 2 cançons de gènere musical modern (electrònic, pop, rock, jazz, etc.) utilitzant tècniques d’edició d’àudio digital (llibreries d’àudio, loops, etc.) i incorporant la utilització de nous instruments virtuals de la galeria de Native Instruments. Mescla i mastering bàsic de les dues cançons.
 • Conceptes avançats: la importància de la migració de MIDI a àudio digital, perfeccionament en els connectors VST, com aconseguir un so natural amb instruments virtuals.
 • Enregistrament d’àudio digital: la importància del senyal, tipus de microfonia, previs, compressors, limitadors, efectes: analògic o digital?
 • La barreja; l’art de barrejar.
 • El mastering professional
 • L’estudi de gravació i la psicologia del productor musical, com he de treballar per a altres artistes.
 • Introducció a la promoció i llançament: Per què és tan important la promoció de les meves creacions? De quines eines disposo realment sense necessitat de contractar a un tercer? Internet: la finestra al món.
 • Pràctic: realització d’un mínim de 2 cançons de gènere musical modern (electrònic, pop, rock, jazz, etc.), una de les quals ha de ser un COVER d’un artista conegut i l’altra pot ser una composició pròpia, utilitzant tècniques de gravació i edició d’àudio digital (amb un mínim de dos instruments reals) i incorporant la utilització de nous instruments virtuals de la galeria de Native instruments. Barreja i mastering professional, utilitzant nous connectors vst.
 • Promoció i llançament: Què puc esperar de la meva creació musical?
 • Youtube per músics: la importància del vídeo i la imatge en els nostres dies. Creació d’un canal de Youtube i la seva promoció en diferents xarxes socials.
 • Creació audiovisual: realització i edició de videoclips mitjançant Final Cut Pro.
 • Càmeres de vídeo i lents: com podem treure-li el màxim partit al nostre material sense arruïnar-nos en l’intent.
 • Llum i color: la importància de la il·luminació a l’hora de gravar imatge i el retoc de color a la postproducció amb Final Cut Pro.
 • Creativitat: la diferència entre milions de músics i artistes en el món i tu.
 • Distribució: com comercialitzar les meves creacions a iTunes, Spotify, etc. Àmbits legals a tenir en compte.
 • Pràctic: en aquest nivell l’alumne podrà escollir una creació pròpia que realitzi durant el curs, o bé una que ja tingui creada de nivells anteriors, per a la posterior masterització en els Sterling Sound Studios de Nova York i la seva promoció. Es realitzaran un mínim de 2 videoclips i la creació i promoció en xarxes socials d’un canal de Youtube, que haurà d’obtenir un mínim de 1000 visites i 100 subscriptors al llarg del curs.