Inici Escola > Professorat Lluís Coloma

lluis-coloma

Lluís Coloma

Professor de Piano Modern

 

És un ocell, és un avió?

¡No!
Són els dits de Lluís Coloma sobre el piano.

Lluís és l’ambaixador del Blues & Boogie Woogie a Espanya, i és reconegut a Europa i Àsia com un virtuós del piano en aquests estils. La seva música és única, amb un especial toc personal que el converteix en un excepcional pianista i compositor, combinant el Blues i el Jazz amb les seves influències musicals catalanes i espanyoles.

 

Nascut a Barcelona en el 1973, Lluís Coloma és un dels pianistes de blues actuals més actius i reconeguts de l’escena europea en el gènere del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra la sorprenent habilitat per al Blues i el Boogie Woogie que l’ha portat a ser un dels pianistes de blues més coneguts a Europa.

 

Guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003” i “Artista BluesCat 2006”, Lluís és convidat habitualment a festivals de Blues & Boogie Woogie de tot Europa, on destaca per ser un músic virtuós i original en les seves composicions i execució. Com a pianista internacional, Lluís ha estat convidat a nombrosos festivals de tot el món, on les seves actuacions són acollides amb gran ovació per part del públic. Com a compositor i autor, Lluís comparteix la seva música per tot Espanya a festivals i locals tan coneguts i emblemàtics com el Cafè Central de Madrid, Jamboree de Barcelona, ​​al Festival de Jazz de San Javier, Festival de Jazz de Barcelona, ​​ViJazz Penedès, Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Jazz de Madrid, entre d’altres i en països d’Europa i Àsia com França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Sèrbia, Hongria i Malàisia, etc

 

Des dels seus inicis aquest famós pianista actual, valorat per la seva visió innovadora i la seva sorprenent energia, ha anat desenvolupant la seva trajectòria com a compositor musical amb un toc personal amb la interpretació d’aquests estils en la creació de les seves pròpies composicions de piano, recollides en els seus discos. En format trio, piano sol, amb el seu septet o duo amb grans pianistes de Boogie Woogie & Blues com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle, etc. Recentment col·labora amb el gran saxofonista de Blues & Rhythm & Blues de Boston, Sax Gordon, amb un dels millors saxofonistes del panorama actual i amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley.

 

Al marge de la seva activitat com a músic de jazz, Lluís està plenament dedicat a la difusió del Blues i el Boogie Woogie a Espanya impartint classes magistrals i organitzant diversos esdeveniments dedicats al piano, entre els quals les trobades internacionals anuals Campi Qui Boogie! www.boogiewoogie.es i Blues & Boogie Reunió a Terrassa www.BluesBoogieSpain.com així com les Nits de Boogie Woogie de Sabadell i Llinars del Vallès. És Director Artístic del Festival de Blues de Barcelona (2003-2011) i col·labora a l’organització anual de la Boogie Woogie Jubilee des de 2006, on ha compartit escenari amb famosos pianistes de la talla de Rob Rio, Ben Waters, Steve Big Man Clayton, Jean -Pierre Bertrand, Christian Willisohn, Christoph Steinbach, etc.

 

Durant la seva carrera com a músic professional també ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de blues famosos com Axel Zwingenberger, Erwin Helfer, Mike Sanchez, Jean-Jacques Milteau, Sax Gordon, Kenny “Blues Boss” Wayne, James Harman, Corey Harris, Phil Upchurch, Manu Dibango, Sharon Jones, Loti Lewis, Joja Wendt, entre d’altres.

 

https://www.lluiscoloma.com/