Inici Escola > Professorat Albert Faz

albert-faz

Albert Faz

Professor d’harmonia, composició i improvisació

 

Hi ha gent amb estudis i després hi ha Albert Faç. Si vols ampliar tots els teus recursos a l’hora de compondre, has de parlar amb ell, encara que li farà més cas a la seva guitarra que a tu, paciència.

Té més de vint anys d’experiència en la docència de la guitarra elèctrica i més de vint en el món dels escenaris. Actualment és professor i cap del Departament de Guitarra Elèctrica del Grau Superior de l’Escola Jam Session (BCN).

 

És titulat en Grau Superior de Guitarra Elèctrica per l’ESMUC (2008), havent estudiat també a l’Aula de Jazz del Conservatori del Liceu (llicenciat en 2002), i ha assistit a moltes masterclasse complementàries amb gent com Michel Camilo, Pat Metheny i Guthrie Govan.

La seva experiència com a instrumentista és ben variada, donant així bona prova de la seva capacitat d’adaptació a diversos contextos: des guitarrista, compositor, productor, i tècnic del seu propi estudi.

 

Actualment toca per tota la geografia del país amb la seva banda de versions i humor Versión Impossible (on també és director musical), co-fundada amb el Showman / cantant / imitador David Moreno.

 

Ha participat en els musicals de més èxit del nostre país ( “Molt soroll per no res”, TNC 2015; “Grease”, BCN i gira espanyola, 2006-2014; “Què, el nou musical”, BCN, 2008; “Fama”, BCN). També ha acompanyat a artistes com Dyango (Espanya i Sud-amèrica), David Civera; al juny de 2012 és el guitarrista de la banda liderada per Manu Guix del macro-concert al Palau Sant Jordi, acompanyant Gerard Quintana, Beth, Sisa, Manu Guix o Pep Sala. Altres grups que ha acompanyat: Los Invitados (gravant CD en directe al Kursaal de Manresa i actuant en llocs com el Palau de la Música); Depáramo, registrant CD al 2014; Pol Cruells, registrant CD en el 2010.

 

La seva tasca com a compositor – productor – director musical es veu reflectida en treballs com els fets per Norma Desmond, Carlos Abril, Magnífics Sons (amb Marta i Maria Torres), Martín i la Barquichuela. També ha compost i produït petites bandes sonores per a documentals diversos (Museu d’Història de Sabadell, Ajuntament de Sabadell, Editorial Casals, Premis GAC). Actualment també està desenvolupant un projecte més íntim i personal de rock-funk-fusió amb el bateria Dani Ktna.