04febr.

Ableton Live 11

Ableton Live 11

Que porta el nou de ableton live 11
Aviat tindrem el nou llançament de ableton live 11
Es parla que, per a finals d’aquest trimestre, apareixerà la nova versió de ableton live 11 i nosaltres ja tenim clar de què es tracta.

T’ensanyem les característiques mes interessants d’aquest programa.
Ableton anuncia el llançament de la seva nova versió, al novembre de 2020 per a principis del primer trimestre de 2021. Ableton live va mostrar la seva versió 10 en 2018 que va tenir una revisió molt important al cap d’un any a la versió 10.1 i va millorar moltíssim. Amb aquesta última versió, ens prometen una millor experiència d’enregistrament i mes velocitat a l’hora de produir una cançó, sent més directa i intuïtiva.

Noves funcions per als usuaris.
L’èxit de ableton live és indiscutible, concebut per a la interpretació i la creació, enregistrament i mescla. Èxit que copien altres imitadors com bitwin o logic.
Els desenvolupadors de Ableton demostren el nivell de compromís amb els músics usuaris del programa i atenen realment les demandes transmeses. Prova d’això és que ableton sap que molts usuaris exporten les pistes ja editades a altres programes de mescla, però això va canviar. Una altra de les grans col·laboracions és la de Spitfire Àudio incorporant instruments orquestrals de piano, de corda i metalls.
Suport natiu en conceptes d’aleatorietat per a donar vida o les seqüències, recursos expressius de MPE, o amb transformadors del so des de tècniques espectrals i ressonadors que formaran part de l’arsenal natiu de ableton, sense haver d’acudir a vst plugins o a max for live, perfecte.

Comping per a mescla
Tots trobem a faltar una actualització per a millorar el flux de treball a l’hora de seleccionar les mostres d’àudio i separar les preses bones de les no tan bones i fer un collage de la mostra perfecta. Perquè ja estarà solucionat de manera nativa.
Pots definir els elements seleccionats d’una pista i els seus enregistraments ampliats en vertical, sense haver de realitzar complexes definicions en el mesclador, en efectes o en grups. Facilita l’escolta i comparativa de les retallades de secció. Facilita i millora el temps emprat en la selecció de les parts. Això també és aplicable a a les pistes MIDI. Això facilita de forma no destructiva, l’elecció de parts que han estat interpretades al vol. Es tracta de millorar el flux a l’hora de construir parts complexes com i pegar-les fàcilment.

Folow tempo
Ableton detecta el temps d’una mostra externa i sincronitza el tempo del projecte automàticament. Es va acabar la claqueta.
Controls macro
Ableton live 11 augmenta el numero de macros a 16 controls. També ens ofereix la nova funció random per a generar aleatorietat als valors.
Vincular pistes
Simplifica l’edició de diverses pistes alhora per grups. Així quan editem una pista, afectarà la resta de vinculades.
Suport MPE
Compatible amb teclats i superfície de controladores amb protocol (MIDI PolyphonicExpresion). Compatibles amb Sampler o Wavetable.
Follow actions
Podem vincular l’acció una pista a una altra per a fer accions de seguiment en escenes de la nostra sessió.
Edició MIDI aleatòria
Afegeix probabilitat a les teves escales definint quant de probable pot ser que canviï o no una nota.
Dispositius nous

Hybrid Reverb és una mescla entre una reverb de convolució basada a recrear la resposta d’espais naturals complexos i una reverb algorítmica.

Spectal resonator ens permet realitzar transformacions en l’àudio que poden semblar difícils d’aconseguir i que atribuïm exclusivament a la síntesi.

Spectral Time és semblant a spectral àudio, però basada en aquest cas, en parcials del senyal. S’aconsegueixen sons molt originals i atrevits.

També comptarem amb sis instruments i efectes anomenats Inspired by Nature, creats per Dillion Basten.
Nous Sons Inspiradors
La biblioteca de mostres augmenta amb:
Voice Box que ens brinda instruments vocals amb racks d’efectes
Mood Reel amb sons orgànics i sintètics perfectes per a crear textures.
Dron Lab per a crear ambients de soroll.
També s’ha ampliat la llibreria de so del “Core Library” amb mes kits, racks d’instruments i efectes, grooves, sons i loops MIDI.
Els usuaris de Ableton Live 10 poden adquirir el upgrade a Ableton Live 11 per una porció del seu preu total. Per a més informació pots dirigir-te a la pàgina oficial d’ableton.com